Brochure Gastvrijheidscoach, WTOL-Academy, SVH

Opleiding tot professioneel gastheer/gastvrouw met erkend SVH branchediploma. 

Binnen 12 weken wordt je klaargestoomd voor je examen. 1 lesdag per week (1 dag thuisstudie met digitale begeleiding en 1 fysieke lesdag), persoonlijke coaching en 3 online masterclasses. Dus je kunt er dus “gewoon” bij blijven werken. voldoe jij aan de toelatingseisen? 

 

Vind jij jezelf een gastheer pur sang maar heb je nog geen erkend diploma? Pak dan nu je kans. Of ben je werkgever en wil je die ene medewerker waar je zo in geloofd bij je houden en een korte, goede opleiding bieden waar niet alleen die medewerker maar ook jij profijt van hebt? Dan is dit de opleiding die je zocht! 

 

Bied je medewerker een opleidingscontract waarmee je afspreekt dat de medewerker nog twee jaar in dienst moet blijven of anders het studiegeld terug moet betalen.

 

Binnen 12 weken je branche erkende vakdiploma!!!!

Wat krijgt de student

De student wordt in 12 weken klaargestoomd voor het examen. De opleiding wordt gegeven door vakprofessionals die meerdere horecazaken hebben of hebben gehad. Tevens staat elke fysieke en digitale lesdag in het teken van een thema.



 

Fysiek/ Digitaal

Thema

Activiteit

Lesdag 1

12-10-2020

10 tot 17 uur

Den Haag

Fysiek

Kick-off & Cocktails

Kick-off van de opleiding met als afsluiting een Cocktailworkshop van een professionele bartender


10 tot 12 – Kennismaking en uitleg lesprogramma

12 tot 13 – Lunch en kennisspel

13 tot 15 – Productkennis dranken en bar

15 tot 17 – Cocktail workshop

17 tot … – Borrel

Lesdag 2

20-10-2020

11 tot 13 uur

Digitaal

Digitaal

Gastvrijheid

Masterclass van Patrick Treichl

Next level gastheerschap

Gastvrijheid Principes

Zelfontwikkeling

Behoeftes en verwachtingen van je gast

Lesdag 3

10 tot 17 uur

26-10-2020

Den Haag

Fysiek

Bier

10 tot 12 – Lesprogramma

                 Bier en wijn advies bij gerechten

12 tot 13 – Lunch

13 tot 14 – Theorie bier

14 tot 17 – Bezoek bierbrouwerij

                 Brouwproces, bierproeverij, smaken

Lesdag 4

11 tot 13 uur

09-11-2020

Digitaal

Digitaal

Gastvrijheid

Masterclass van een SVH meestergastheer

SVH meestergastheer zal een masterclass verzorgen over hoe hij dit in de praktijk brengt en deelt zijn visie, kennis en informatie hierover 

Lesdag 5

11 tot 13 uur

23-11-2020

Digitaal






Wijn

Masterclass WTOL 

Proefexamen

10 tot 17 uur

14-12-2020

Den Haag

Fysiek

 

10 tot 11 – Praktijkvaardigheden training

11 tot 14 – Proef praktijkexamen 

14 tot 15 – Lunch

15 tot 17 – Theorie examentraining en evaluatie

Lesdag 6

10 tot 17 uur

21-12-2020

Den Haag

Fysiek

Koffie

10 tot 13 – Bezoek koffiebranderij

                 Brandingsproces, smaken,  

                 koffiemachine, zetten koffie

13 tot 14 – Lunch 

14 tot 17 – Lesprogramma 

                 Gastenreis, verblijf van de gast

                 Theorie, praktijk, spelelement

                 uitwerken gastenreis van eigen bedrijf

Examen

10 tot 17 uur

29-12-2020

Den Haag

Fysiek

 

In twee groepen van vier studenten examen gedurende de dag. Eerst ene groep theorie en de andere praktijk, daarna draaien we het om



Begeleiding en lesmaterialen

  • Per week per student 1 op 1 digitale begeleiding door persoonlijke leercoach middels telefoon, videobellen en whatsapp.

  • Online licentie SVH Gastheer/Vrouw leeromgeving

  • Bedrijfsbezoek van de coach

    • Gedurende de opleiding wordt de student bezocht in het bedrijf waar de student werkzaam is. Hier gaat de coach samen met de student en leidinggevende/ondernemer kijken waar ontwikkelkansen liggen voor de student en wat daarvan de kansen en voordelen van zijn voor de onderneming. Er wordt gekeken naar bedrijfsspecifieke kansen op het gebied van gastbeleving, omzet en werkprocessen optimaliseren.

  • Diverse handouts en lesmaterialen 

Er wordt tijdens de opleiding gebruik gemaakt van het allernieuwste lesmateriaal van SVH. In principe wordt tijdens de opleiding alleen gebruik gemaakt van de digitale leermiddelen van SVH. Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs de theorie en opdracht boeken bij te bestellen indien gewenst. Het zijn hele mooie boeken. We beschikken ook over een beperkt aantal tweedehands boeken die tegen gereduceerd tarief verkocht worden. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de Gastvrijheidscoach.

Deze onderwerpen behandelen we tijdens de opleiding;

 

  • Horeca algemeen

  • Samenwerken in de horeca

  • Gastvrijheidsbeginselen

  • Sociale Hygiëne

  • Mise-en-place

  • Mastiek maken

  • Veilig werken Het

 

  • Serveren van dranken en gerechten

  • Allergenen en eetgewoonten

  • Milieu en duurzaamheid

  • HACCP en

  • Hygiënecode

  • Goederen bestellen en verwerken

  • Verblijf van de gast

 

 
  • Persoonlijke bedrijfsbezoeken

  • Voedingsleer

  • Smaakbeleving

  • Tafelbereidingen

  • Adviseren en verkopen 

  • Food & Beverage trends 

  • Drank- en menukaart

  • Omgaan met gasten

Lesprogramma 

Het lesprogramma is opgebouwd uit 6 modules van elk 2 weken waarin elk facet van de hedendaagse horeca aan bod komt. Je wordt begeleid middels 3 klassikale lessen 3 digitale masterclasses, cocktailworkshop, verschillende bedrijfsbezoeken aan koffiebranders & bierbrouwers, 2 tot 6 uur zelfstudie per week & persoonlijke coaching 

Lesdagen zijn op maandag van 10.00u – 17.00u

Studenten dienen minstens 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. 

 

Studielast:

  • 12 weken

  • 1 lesdag per week (3x op locatie in Den Haag van 10 tot 17 uur en 3x digitaal)

  • 1 dag per week thuis, zelfstudie (oftewel, ong 4 á 8 uur)

  • 1 proefexamen en 1 examen op locatie in Den Haag

 

Locatie lesdagen en examen

De lesdagen zullen plaatsvinden bij de Gastvrijheidscoach in Den Haag.

Station Moerwijk en Station Hollands spoor bevinden zich op loopafstand.

Tijdens de lesdagen worden de studenten geheel verzorgd inclusief lunch, dranken en versnaperingen.

 

Gastvrijheidscoach

Televisiestraat 2 

2525 KD 

Den Haag

Het examen wordt afgenomen door SVH en de studenten ontvangen de informatie hierover voorafgaand aan het examen. Om de studenten klaar te stomen voor het examen wordt er een proefexamen afgenomen.

Tijdens het examen gelden er een aantal regels betreft o.a. kleding en persoonlijke hygiëne. 

Het examen is, net als de lesdagen, coronaproof en hiervoor zijn ook verschillende maatregelen getroffen.

De diploma uitreiking vindt plaats op de horecava

Elke student ontvangt gratis toegangskaarten voor de horecava. De diploma uitreiking vindt plaats bij de stand van SVH.

 

Corona

Uiteraard wordt er tijdens de gehele opleiding en het examen rekening gehouden met de maatregelen, richtlijnen en voorwaarden die er op dat moment gelden. Dit wordt ook verwacht van de studenten.

Coaching 

Onze coaches zijn experts uit de praktijk, ervaren horeca-ondernemers. Samen met de student werken zij tijdens de opleiding aan actuele punten zoals omzetgroei en kostenbesparing. De coach monitort, begeleidt, motiveert en inspireert jouw medewerker tot een echte horeca-professional en een ideaal visitekaartje voor jouw bedrijf!

 

Wat levert het jou op als ondernemer? 

 

Behoud medewerkers door het aanbieden van doorgroei-mogelijkheden zodat zij werken in de horeca weer als een carrière gaan zien. De investeringen die je als horecaondernemer doet wegen snel op tegen de hoge kosten voor het werven en inwerken van nieuw personeel en gemiste omzet vanwege gebrek aan vaardigheden. Bovendien zal jouw opgeleide medewerker een boost geven aan de professionaliteit en succes in jouw zaak! Concreet resulteert dit in meer omzet en minder verloop van medewerkers met potentie. Je investering in deze opleiding betaalt zich dus direct dubbel en dwars terug!

Neem contact op