Vicky van Amerongen

vicky van amerongen

Mijn passie voor de horeca begon toen ik op mijn 13e mijn eerste baantje kreeg in een restaurant. Vanaf toen heb ik altijd in de horeca gewerkt, van kroegen tot 5 sterren hotels, in elk segment heb ik ervaring opgedaan.

Na mijn studie aan de Hoge Hotelschool wilde ik mijn theoretische en praktijk kennis inzetten om de horeca beter én leuker te maken.

Met mijn bedrijf FICS Hospitality bied ik training en consultancy op maat, voor iedere soort horeca. Belangrijk voor mij is dat elke partij profiteert, een betere beleving voor de gasten, meer efficiëntie voor de ondernemer en een fijnere werkplek voor de werknemers.

Ik ben als zzp’er aangesloten bij de Gastvrijheidscoach. Het leuke aan samenwerken met de Gastvrijheidscoach is dat we elkaar aanvullen en van elkaar leren. Samen denken we na over nieuwe ontwikkelingen en hoe we onze opdrachtgevers de beste ervaring kunnen bieden. Door onze dynamiek kunnen wij ieder bedrijf helpen het beste uit zichzelf en hun team te halen.

Mijn meest gastvrije herinnering is bij Sushi Samba in Amsterdam, daar kwam de chef elke gang persoonlijk naar tafel brengen en vertelde hierbij het verhaal achter het gerecht. Dat gaf ons het gevoel dat hij bijna alleen voor ons aan het koken was (in een bomvolle tent), heel bijzonder!